~ ~ Pozdravljen Guest ~ ~
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Popoln svet

Go down 
AuthorMessage
Anubit
Space Marine Cpt.
Space Marine Cpt.
avatar

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-03

This is me:
I feel:: Leave Britney alone

PostSubject: Popoln svet   Mon Oct 06, 2008 11:28 pm

Tu bom začel diskusijo, kakšen bi bil za vas popoln svet.
Zame bi bil svet popoln ko bi bila na oblasti ali diktatura enega ali pa anarhija. Demokracija je zgrešen koncept, ki namesto strokovnjakov in etike sloni na denarni podpori politikov, ki se preko medijev propagirajo. Z drugimi besedami sloni na populizmu, ki je najslabši temelj za družbo, saj služi privatnim interesom in ne upošteva etičnega pristopa k človeku in oblasti(gre za nujnost spoštovanja narave in sočloveka).
Prepovedal bi vse orožje, vse raziskave v to smer. Orožje je le sredstvo nezaupanja sočloveku, ki je trenutno upravičeno, saj je človek vedno ogrožen s strani drugega človeka, vendar je to posledica vdružbljanja, socializacije, ki bi jo morali korenito spremeniti.

Ta kratek tekst bom poizkusil kmalu razširiti, saj je daleč od končanega. Ne da se mi zdajle naprej filozofirati.
Back to top Go down
View user profile https://www.youtube.com/watch?v=4CY0ZVa4G_8
mcgslo
Space Marine Cpt.
Space Marine Cpt.
avatar

Number of posts : 140
Age : 37
Kraj : Ljubljana
Registration date : 2008-04-01

This is me:
I feel:: alien

PostSubject: Re: Popoln svet   Wed Oct 08, 2008 5:28 am

moj odgovor je TOČNO tale film, ki ga je postal Reno!!! Zadnji del Zeizgeista ... bravo naši

http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

Priporočam ogled... 2h

Men je še dodatno podkrepil moje vidike življenja... in lepo da še kakšen na svetu tako razmišlja kot jaz... še je upanje za človeštvo... jest sem 99% podpornik )čisto resno brez heca)

http://www.thezeitgeistmovement.com/
Back to top Go down
View user profile http://www.amen-guild.co.cc
Anubit
Space Marine Cpt.
Space Marine Cpt.
avatar

Number of posts : 117
Registration date : 2008-04-03

This is me:
I feel:: Leave Britney alone

PostSubject: Re: Popoln svet   Wed Oct 08, 2008 4:34 pm

Meh nateg. Pritoževanje je čisto neuporabno. Če pogledaš en film in se pol počutiš fajn je to popolnoma brezveze, saj nisi čisto nič naredil, da bi to krivico, ki si jo prepoznal tudi popravil. Jaz pravim, da naj bodo ljudje, ki so jih same besede in nič dejanj raje tiho.
To ne leti na nobenega osebno, ker nočem solzavosti in bruhuhuhu. Gre le za pogost družbeni fenomen, ki otopi ljudi, da mislijo, da če se do nečesa opredelijo, dejansko kaj storijo s tem.
Sicer je pogled na zadevo zelo pameten, je problem kaj glede tega storiti. Vsi bi samo čakali na preroka, ki bo imel jajca zadevo, upor zoorganizirati.
Back to top Go down
View user profile https://www.youtube.com/watch?v=4CY0ZVa4G_8
mcgslo
Space Marine Cpt.
Space Marine Cpt.
avatar

Number of posts : 140
Age : 37
Kraj : Ljubljana
Registration date : 2008-04-01

This is me:
I feel:: alien

PostSubject: Re: Popoln svet   Wed Oct 08, 2008 4:50 pm

Si pogledal film?

Po tvojih besedah sodeč naj bodo potem vsi ljudje tiho in se prepuščajo čredi. Točno to se dogaja in verjamem, da marsikdo tega niti ne vidi. Ali nezrelost svojega razuma ali pa enosmerna priučitev sedanjih vrednot, ki so danes totalno napačne.

Drugače pa tudi pljuvaš v svojo skledo saj že tema stoji samo pri besedah in ne dejanjih.

Krivica se dogaja vsem ljudem. Dokler sam ne boš iskal stanovanja, službe in plačal vse položnice žal tega tudi ne boš občutil. Dokler ne boš videl že v sloveniji (ki je pljunek v svetu) da ti vzamejo več kot 50% davkov in ti "naj" bi za to ponujal penzijo... lahko vidiš, da mi svoje penzije sploh ne bomo dočakali.

Če lahko izbiram med trenutnim sistemom, ureditvijo in pa med Ponujenim v tem filmu "the venus project" potem sem na strani venus projecta. Tako da bojkotiral bom kolikor bo mogoče.

Nevem zakaj bi kdo zameril v tej temi? Je mišljena samo debata ja?
Back to top Go down
View user profile http://www.amen-guild.co.cc
Sarcasm
Space Marine Cpt.
Space Marine Cpt.
avatar

Number of posts : 100
Age : 30
Registration date : 2008-04-02

This is me:
I feel:: Almighty

PostSubject: Re: Popoln svet   Thu Oct 09, 2008 8:09 pm

meni je popoln svet točno takšn kot je. dokaj otročja se mi zdi ideja nekega bolj popolnega sveta... zato ker, tut če bi bil v nekem "popolnem" svetu, bi odsotnost težav in trpljenja sama po sebi bla težava in povzročala trpljenje. nareti smo zato da se prebijamo skozi probleme, ne zato da se pasemo kot krave na zelenici. in takšen svet, kot ga jaz vidim kot popolnega, je vbistvu več ali majn naš svet.


politično gledano, pa se ne strinjam z tem da demokracija ne more delovat. edino vpeljana je popolnoma napačna, že od začetka. zelo lahko je izkoristit ta sistem, in popolnoma normalno je da ga bojo ljudje izkoristli. zato ker vsem z nekaj moči to popolnoma paše, se sistem ne spreminja. ampak tut to je ena od stvari ki je prepreka človeštvu, do kamorkoli človeštvo pač gre. vedno je bla, praktično vedno bo. vedno je bil nekdo, ki je v kerem pač sistemu bil na oblasti, in vedno so bi ljudje ki so se temu upirali (ker so sami hotli oblast, ali pa pač svojo svobodo). tut to je samo en problem ki jo moramo rešit.

anarhija al pa diktatura ne odpravita problema... samo bolj očitnega, in popolnoma nesankcioniziranega ga naredita (sej ne da so kakršnekoli sankcije vredne omembe dan danes). res ne vidim kak bi to lahko bili praktični alternativi.

to še seveda ne pomeni, da ne obstaja en popolnoma drugačn politični sistem, ki bi bil boljši. ampak jaz si ga ne znam zamislit.

Quote :
Gre le za pogost družbeni fenomen, ki otopi ljudi, da mislijo, da če se do nečesa opredelijo, dejansko kaj storijo s tem.
res je, da ljudje ne delajo nič glede česarkoli nasploh, ampak mogoče se pa kje tu zadaj vseeno skriva upanje za izboljšanje demokracije (demokracije čisto osnovno gledano, ne to skropocalo ki je danes).


glede orožja mislim da sploh nima veze če ga prepoveš. orožje ni problem na koncu koncev. problem so ljudje ki uporabljajo orožje, ki hočejo pobijat, in to bojo delali z orožjem ali brez. in ja, maš prav, treba bi blo spremenit sam način mišljenja vseh ljudi. k temu pa lahko samo tak kdorkoli pripomore, da to ljudjem zlepa spravi v glavo. tak da fak, spread the word, opredeli se do stvari, to razloži ljudjem, mogoče se bojo navdušli in jo omenli dalje. drugega načina ni.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Popoln svet   

Back to top Go down
 
Popoln svet
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Holy Hand Grenade Public :: General public discussion-
Jump to: